Снимка: Министерство на образованието и наукатаВ системата на висшето образование трябва

...
Снимка: Министерство на образованието и наукатаВ системата на висшето образование трябва
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Трябва да се завишат изискванията в системата на висшето образование

Снимка: Министерство на образованието и науката

В системата на висшето обучение би трябвало да се завишават условията. С тези думи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев се обърна към студентите и преподавателите при откриването на образователната година в Стопанската академия в Свищов.

Той подсети, че времето на масовизацията и нерационалното търсене на висше обучение е изтекло, заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката, написа Novini.bg.

" Няма по какъв начин да има конкурентоспособност със занижени условия, належащо е висшето учебно заведение да предлага качествено образование ", каза министър Вълчев. По думите му българските преподаватели би трябвало да завишават взискателността си към студентите, както и да им разпореждат повече планови работи.

21-и век ще е времето на знаещите и можещите хора, заяви министърът на образованието и науката. Според него бакалавърските стратегии би трябвало да бъдат повече интердисциплинарни.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР